Jak na čokoládový dort

25. května 2015 v 13:08 |  Návody

Dnes si ukážeme, jak vyrobit takovýto čokoládový dort pro panenky.
Na výrobu dortu budeme potřebovat:
Fimo hmota bílá, hnědá
WePam imitace šlehačky, špičku s hvězdičkou, imitace čokoládové polevy
Kulaté vykrajovátko ve velikosti vašeho dortu
strojek nebo váleček, nůž, špendlík nebo jehlu
kousek igelitu nebo euroobalu



Z kostičky Fima si ukrojíme cca 2-3 dílky, záleží na tom, jak velký dort budeme chtít dělat. Celkové množství hmoty by mělo být o trošku větší než konečný dort. K bílé hmotě přidáme malý kousek hnědé a společně promícháme.

Smícháním nám vznikne světle krémová barva. Oddělíme cca 1/4 hmoty a přidáme do ní opět kousek hnědé a promícháme.

Vznikne nám jeden světlejší a jeden tmavší odstín. Na strojku vyválíme z obou hmot pláty na druhé nejširší nastavení. Ze světlého plátu vykrojíme tři kolečka, z tmavého pouze jedno.

Takto vzniklá kolečka naskládáme na sebe. Začneme světlejším, na něj jedno tmavší a na ně dvě kolečka světlé barvy.

Ukrojíme si kousek hnědé hmoty, stačí jeden dílek a projedeme ho ve strojku na velmi tenké nastavení. Tímto proužkem obaléme dort po obvodu. Přebytečnou hmotu odřízneme.

Pomocí jehly otexturujeme hnědou vrstvu aby vypadala jako čokoládová.

Dort pomocí řezáku rozkrojíme na 8 dílků.

Jednotlivým dílkům můžeme otexturovat tmavší proužek. Tím docílíme dojmu pečené vrstvy těsta. Takto připravený dort dáme do trouby upéct na 110°C po dobu 30 minut.

Mezi tím si připravíme čokoládové zdobění. Použijeme WePam imitaci čokoládového krému a na igelit nebo euroobal uděláme jednoduché čmrkance. Můžeme si pomoci jehlou. Necháme uschnout.

Po upečení dortu naneseme na horní stranu vrstvičku čokoládového krému. Můžeme si opět pomoci jehlou a polevo roztáhnout po povrchu. Můžeme ji nechat i trošku stéct po stěnách. Necháme zaschnout.


Připravíme si Wepam cream imitaci šlehačky se špičkou ve tvaru hvězdičky. Na každý kousek dortu uděláme dvě šlehačkové špičky a ještě do mohré hmoty zasadíme mřížku z čokoládové polevy. Necháme uschnout a máme hotovo.


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Limonáda • Blowme.blog.cz Limonáda • Blowme.blog.cz | Web | 25. května 2015 v 13:15 | Reagovat

no to je úžasné, to si musím zkusit!! :))

2 Šárka Šárka | 25. května 2015 v 14:25 | Reagovat

Daní já jsem v úžasu! :-)
Nádherná práce! A hned tu mám odpověď, jak děláš tu posypku - tak jehlou to je! :-)
Je to opět fantastický dort! :-)
Už se těším na poštu od tebe. ;-)

Nádherný a velmi srozumitelný návod. :-)
A ta hmota po zaschnutí drží na fimu i bez lepení? To je skvělé! :-)

3 danielaklein danielaklein | 25. května 2015 v 14:59 | Reagovat

[2]: Děkuji, jojo drží sama, bacha, lepí se i k papíru. Je to opravdu velice jednoduchá práce

4 jitacopi jitacopi | 25. května 2015 v 15:57 | Reagovat

Super návod a dortík vypadá neuvěřitelně reálně. Člověk má chuť se zakousnout.

5 Jitka S. Jitka S. | Web | 25. května 2015 v 19:12 | Reagovat

Vypadá to jednoduše. Už dlouho se chystám, že něco z fima vyzkouším... Snad teď díky tvému polopatickému návodu najdu odvahu.

6 babivera babivera | Web | 25. května 2015 v 19:40 | Reagovat

No to je paráda, úplně to láká si podle návodu vyzkoušet dort sama. Já to snad taky zkusím.

7 Mary Mary | E-mail | Web | 25. května 2015 v 21:07 | Reagovat

Prekrásna a dokonalá tortička. Postup je tiež tip-top. Si šikovná, na prácu s Fimom musí byť tiež veľká trpezlivosť.:-)

8 nauriel nauriel | 26. května 2015 v 17:30 | Reagovat

Dort vypadá velmi jedle a chutně. A v Tvém podání to ani nevypadá tak strašně složité ;-)

9 baziliska2-barbie baziliska2-barbie | 27. května 2015 v 13:34 | Reagovat

Jen se zakousnoutm, ten je a dokonale propracovaný.

10 tinka77 tinka77 | Web | 28. května 2015 v 19:00 | Reagovat

opäť záávidím. Je to tak fantastické a dokonalé. Nepustím sa do toho, lebo by som to nedokázala urobiť. Na pečenie som proste ľavák ,-D/v živote tiež/

11 danielaklein danielaklein | 29. května 2015 v 15:46 | Reagovat

Holky jsem moc ráda, že se Vám návod líbí. A nebojte se ho vyzkoušet, opravdu na tom vůbec nic není. Vypadal by dobře i bez těch textur jehlou a to pak je uplně brnkačka :)

12 zmrzlinka80 zmrzlinka80 | E-mail | Web | 29. května 2015 v 16:08 | Reagovat

Parádní dortík

13 La Micha La Micha | E-mail | Web | 30. května 2015 v 17:21 | Reagovat

Mňam,můj oblíbený:-D

14 Jeanette Jeanette | Web | 5. června 2015 v 7:46 | Reagovat

Tak to teda vážně koukám, nádhera, hned bych si dala za panenky :-)
zvu Vás také na můj blog, přeji krásný víkend.

15 beautiesbarbie beautiesbarbie | Web | 20. března 2017 v 21:11 | Reagovat

Mňam :-) to mám ale chutě :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama